Spor la ales, împachetat și dăruit!

Că tot vine perioada plină de moși, generozitate și daruri (uneori excesive), zic să vorbim un pic despre cadouri. Este tema foarte actuală în fiecare familie care are un copil sau cel putin o familie cu copii printre prietenii apropiați.
Cu siguranță nu odată ati fost in dificultatea ce să duceți în dar unui copil și ce ii va plăcea lui cel mai mult. Există un set de „DACĂ" atunci când e vorba despre un cadou oferit copiilor, orice vârstă ar avea aceștia, însă, de cealaltă parte, pentru mine există de fapt un set de „CE SĂ NU" facem sau dăruim unui copil.
Dacă știți foarte bine familia și copilul, nu ezitați să îi dăruiți anume ceea ce cunoașteți că îi place. Dacă nu, prin metoda excluderii, încercați să vă ghidați de următoarele repere :

1. Copilul se plictisește foarte repede – NU dăruiți lucruri scumpe, exagerat de scumpe, chiar și dacă sunteți o persoană foarte apropiată copilului sau familiei. Foarte putine investitii de acest gen se merită cu adevărat.

2. NU oferiți copilului dulciuri! Cel mai ades, părinții sunt contra dulciurilor, unii nu oferă deloc, iar alți copii au alergie la diversi componenți alimentari din dulciuri (ciocolată). Optați pentru ceva didactic sau interactiv – va fi mult mai apreciat.

3. NU dăruiti un cadou care va fi valabil/utilizabil peste 3 ani. Vă amintiti probabil despre hainele copilăriei care vă erau frecvent cumpărate „pentru atunci când vei mai crește". Copilul vrea să se bucure de cadou aici si acum, nu peste X ani.

4. Dacă familia la care mergeți are un copil mai special, spre exemplu cu Sindrom Down (cum e al meu) asta nu înseamnă că el are alte nevoi de bază decât copiii normali. Lui la fel îi plac jucăriile, el la fel are plăcere să citească sau să primească orice alt cadou care bucură copiii deopotrivă.

5. NU dăruiți lucruri sau obiecte dacă nu știți exact că familia are nevoie de el. Un exemplu ar fi suzetele, sticlutele sau orice alt accesoriu pentru copilași. Unii pot fi categoric contra lui, iar investiția voastră nu va fi deloc apreciată și nici folosită.
#copilulsoarelui
Iar în final, vă doresc să primiți mereu cadouri faine. Nu neapărat cele pe care le doriți, ci cele care să vă fie utile, interesante. Regula în acest sens ar fi să dăruiți ceea ce v-ar plăcea și vouă să primiti, chiar dacă e vorba despre un copil. Spor la ales, împachetat și dăruit!
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda