Bunele Maniere la nou-născuți sau cum și când ne ducem… la „rodină"


?
Toate mămicile știu de frumoasa și inevitabila tradiție de vizită a neamului la scurt timp după naștere sau cum o mai numim noi „La rodină". Eu am trăit cap-coadă întreaga poveste. În concluzie? Mi-am format cod al bunelor maniere nescris, de care mă țin și eu atunci când merg în vizită la un nou născut.

„1. Anunțați părinții din timp! Nu faceți surprize. Cel mai bine să coordonați împreună o oră, deoarece la început alăptatul poate dura 3 ore, mai este baia, mai este regimul de somn inevitabil pentru un bebeluș și altele.
2. Dacă ați stabilit împreuna o oră – fiti punctuali: nici mai devreme, nici mai târziu, deoarece când apare un bebeluș în casă părinții în scurt timp își organizează niște ritualuri. De exemplu, fetita mea avea criza de colici în fiecare zi între ora 18:00 și 19:00. Credeți-mă, niște musafiri atunci ar fi fost tare deranjat și pentru mine, și pentru ei.
3. Nu stați mai mult de 30 de minute. Nu așteptați mâncarea caldă și plus desert. Tine-ți cont că părinții nu au timp liber prea mult, în schimb au nevoie de liniște și de muuuult somn.
4. Respectați igiena și nu pupați copilul. Aveți grijă să vă spălați pe mâini, evitați parfumul și nu fiți pupăcioși.
5. Evitați subiectele legate de sănătatea copilului. Dacă știți din timp că copilul este mai special, vă rog evitați să discutați acest subiect. Nu-i plângeți mamei de milă și nu vă cruciți cum de i s-a întâmplat una ca asta.
6. Întrebați mai bine cu ce ați putea fi de ajutor. Mama are nevoie de timp ca sa accepte schimbarea din viața ei, un lucru deloc ușor. Eu am avut nevoie de jumatate de an. De aceea fiți drăguți în timpul vizitei și întrebați mai bine cu ce ați putea fi de ajutor

Până la urmă noi, adulții punem toate restricțiile și luăm toate deciziile. Informați trebuie noi să fim și să nu ne lăsăm amăgiți de mituri.She has been nominated for an Academy Award, two Grammy Awards and the Mercury Prize
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda