un ToDo de sărbători

Am pus zilele trecute bradul. Nu știu de ce dar anul acesta l-am scos mai târziu decât de obicei. (în ceilalți ani îl împodobeam în primele zile din decembrie). Chiar dacă el este, seara punem și luminițele, în casă cumpărăm zi de zi portocale...și tot parcă nu simt pe deplin atmosfera *Sărbătorilor de Iarnă.
Cred eu că cel mai important factor care ar genera aceste emoții este ZĂPADA care încă lipsește.
Temperaturile mai ridicate de câteva zile mă duc cu gândul la Primăvară mai mult) cand e soare și totuși un vânt rece iți înroșește nasul.
Dar pentru a simți Iarna trebuie: ger – ninsoare – mănuși – picioare înghețate și muci la nas))))
Și totuși dacă nu pot face comandă de o porție dublă de zăpadă, mi-am făcut o listă *ToDo cu lucruri pe care neapărat trebuie să le îndeplinesc pentru a avea un Decembrie Memorabil.

Toți încep cu bradul, și eu am început cu el))) dar cred că o curățenie generală trebuie de-o pus prima în listă. Nu doar de spălat geamurile și scuturat covoare, mă refer la dulapurile pline cu haine care nu le mai îmbraci de mult, la depozitul care abia respiră de 101 lucruri, la sertarele din casă care știm noi) care e treaba cu sertarele) pe rafturile cu cărți, în bucătărie (eu tare des arunc căni deoarece mă plictisesc), poate chiar în galeria din telefon sau prin lista de prietenei pe facebook.
In noul an de pășit fără prea multe bagaje)

Acum e timpul bradului. Avem unul artificila și jucăriile sunt de anul trecut dar despre asta știm doar noi). Obișnuiam să improvizez diferite jucării, anul trecut l-am împodibit cu ciorăpei purtați de #prietenamea. Anul acesta se pare că improvizez nimic sau poate voi pune câțiva ciorapi de a lui Ghenadie)))

Eu mereu mai adaug decor în tematică, prin casă. Măcar o jucărie de brad aninată de oglinda din baie. Chiar și când te duci să te piș tot ești în Atmosferă de sărbători.)))

Biscuiți, cum fără biscuți în formă de steluțe și brad? Cum? Bine) Am crescut cumva fără ei)))) dar în filme mereu sunt prezenți, iar noi vrem viață ca în filme) Nu-s cei mai buni și complicați la rețetă dar contează mai mult procesul. Îi vom face neapărat împreună, într-o seară ca să fim toți 3.

O seară, două trei sau câte vreți voi o lăsați pentru vin Fiert. Ohhhhhh bunătate. Întrebați de Moș Google și vă dea pas cu pas rețeta. Nu uităm că: Alcoolul dăunează grav sănătății Dvs.

Dacă tot suntem la capitolul mâncare, facem și lista meniului pentru Seara de Revelion. Noi îl vom întâlni în 3, un *mesnoi și o *găinuță friptă e mai mult de cât Suficient.

Anul acesta voi trimite scrisori. Încearcă. Eu am primit câțiva ani în urmă o felicitare prin poștă de la o prietenă și emoțiile pe care le-am trăit atunci merită efortul. E mai diferit decât o imagine transmisă pe Viber sau un Tag la o postare pe facebook.

Cadouri, îmi plac cadourile și îmi place să dăruiesc. Aș oferi cadouri în stânga și în dreapta dacă nu ar fi atât de scumpe) totuși în această zi nu uităm de părinți, bunei (eu o am pe mamunea Tanea) surori frați și cei mai dragii prieteni. Aaaaaa stai că am uitat - mai este fina, nanașa și 33 de cumătri) (eu nu-i am, eu rămân la prima listă).

Ieșiți neapărat la Târg, seara, când toate luminițele sunt aprinse. Vreau să vă zic din experiență că cele mai bune plăcinte cu brânză și ceai *Lipton cu lămâie – E la târg! Când *dârdâi de frig și mânânci așa o bunătate. E un fel de *pirojoc mâncat în gară. Are specificul său.

Ciocolată fierbinte. Din comerț e nesănătoasă și cu mult zahăr, știu, dar uneori *merge. Poate nici nu-i atât de bună în schimb pozele pentru Instagram vor ieși tare bine)

Filme. Sunt așa filme care e suficient să auzi vocea unui Actor și imediat îți dai seama: cum se numește filmul și ce scenă e la moment.) Am o listă adunată tot cu voi. Neapărat o voi publica.

Când voi avea norocul ca Beatrice să doarmă iar mie să nu-mi fie somn, voi Medita la unele planuri pentru 2020. Eu mereu zic că nu-mi fac planuri minuțioase pentru ani înainte dar oricând am o idee generală în ce direcție să merg) să mergem de fapt. Gata, eu singură nu mai merg)

Să zâmbesc în fiecare zi. Vreau să găsesc în fiecare zi ceva care să-mi pună un zâmbet pe față iar alături de #prietenamea acesta e cel mai ușor punct de realizat din listă.
La sigur lista poate fi încă desfățurată dar eu mă opresc aici.
Dacă mai ai ideii, le poți arunca în comentarii și ne inspirăm reciproc.
Eu cred că aceste lucruri vor stârni spiritul de sărbătoare care acum îmi lipsește.

P.S. Nu e doar o listă pentru blog, istoriile din următoarele zile vor confirma asta)

P.P.S. Dacă iți este lene să le îndeplinești și Sărbătorile de Iarnă se rezumă doar la *mesnoi salata, șubă și cotlete ești un NOROCOS!

Eu așa nu pot(
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda