5 lucruri care se vor schimba în viața unei mame care are un copil cu Sindrom Down

1. Disciplina

Dacă până acum știai despre disciplină – teoretic, crede-mă o vei pune în practică. Controalele medicale, instrucțiunile specialiștilor, recuperarea fizică și terapii ocupaționale – vor fi regulate.

2. Expert

Sindromul Down nu este doar despre trăsături fizice comune (ochii la apus de soare și chipul plat) – Sunt atâtea probleme medicale de înţeles şi de explorat – 100 de medicii tot atâtea păreri diferite.

3. Cercul de prieteni

Mulți oameni nu vor şti să reacţioneze la diagnostic şi pe care îi vei vedea evaporându-se din cotidianul tău. Dar vor fi rapid înlocuiţi de oameni noi, poate mai înţelepţi, mai trecuţi prin viaţă şi mai buni.

4. Nu ai răbdare? O să apară

Progresele copilului s-ar putea să fie lente. Este posibil ca în timp ce alții aleargă tu abia l-ai învățat să stea sigur pe funduleț. Pași mici dar siguri.

5. Nu-ți fă planuri

Pentru 5, 10, 20 de ani inainte. E o cheltuială de timp și energie. Asta nu înseamnă că nu-ți pasă ce se va întâmpla dar imunitatea copilului care are Sindrom Down poate să aducă evenimente imprevizibile. Bucură-te de prezentul alături de el.

#copilulsoarelui
Bucură-te de prezentul alături de el.
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda