Mituri și realitate despre Sindrom Down


?
Două minute e prea puțin ca să înșirăm toată lista de mituri despre Sindromul Down. Am ales miturile cu care am dat „nas în nas" cel mai des sau care par a fi cele mai populare printre părinții de la noi:

1. Sindromul Down este o Boală – greșit!
Sindromul Down este o afecțiune genetică. Aceasta înseamnă că persoanele diagnosticate cu SD prezintă o modificare cromozomială, apărută în timpul concepţiei, prezentă întreaga viaţă. Ea nu poate fi vindecată, dar nici nu se transmite. Și renumita dieta pana la 14 ani, care circulă în mediul online este o mare prostie!

2. Doar mamele 40+ pot naște copii cu anomalii genetice – acesta un factor întâlnit la 4% dintre cazuri – eu am născut la 23!

3. Copiii cu Sindrom Down au retard mental și sunt needucabili – absolut greșit.
Este doar un proces mai lent de învățare și adaptare. La 1 an și 2 luni eu încă am bebeluș în casă, pe care o port mereu în brațe.

4. Acești Copii sunt niște legume – Da, ei au hipotonie musculară, dar ea se lucrează. Și nu cred ca puteți găsi un copil mai empatic și emotiv decât „copii soarelui".

5. Speranța de viață a unui asemenea copil este de 9-10 ani – Doamne, cât am plâns eu când am citit informația asta în internet. A fost in sec trecut, astăzi, datorită noilor rezultate în cercetare şi a noilor abordări medicale, media de vârstă pentru adultul este de 60 de ani.

6. Copiii cu Sindrom Down sunt agresivi – dragi mămici, viitoare mame – nu credeți în toate prostiile scrise și spuse de la o cumătră la alta, lăsați copiii să interacționeze în lumea lor.
Până la urma noi, adulții punem toate restricțiile și luăm toate deciziile. Informați trebuie noi să fim și să nu ne lăsăm amăgiți de mituri.She has been nominated for an Academy Award, two Grammy Awards and the Mercury Prize
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda