Ziua mamelor sau ziua femeii?

Toate Doamnele și Domnișoarele așteaptă ziua de 8 martie.

Eu și sora mea tare mai așteptam și noi doar că aveam o dilemă - stăm noi 2 în frunte cu mama și așteptăm flori de la tata?
Sau ne gândim la o surpriză pentru mama și tata are grijă de mama lui ?
dar mama noastră pregătește ceva pentru mama ei ?
Sau poate ne felicităm noi între noi fetele cu un *Hai noroc să fim sănătoase frumoase și iubite!
Felicită doar copiii mamele sau și mamele își felicită fetele ?
și în general, ne felicităm? de ce să ne felicităm?

Aaaa da, am uitat de cei care știu și vor cumva să ne deschidă și nouă ochii la – Femeia trebuie iubită în fiecare zi, flori și suprize trebuie să-i oferi în fiecare zi dar nu Acum de 8 martie (cu așa părere au fost și de 14 februarie).

Voi ce faceți de 8 martie? E ziua femeii sau e ziua mamei?

Pun pariu că puțini dintre noi se informează despre evenimentele/sărbători care ne plac să le Trăim cu tort și o șampanie*.

E hramul satului – suntem preocupați să facem *cotlete, baba să nu uităm să o punem la copt, pâine dacă este și apă dulce să ajungă pentru toți, dar câți ani împlinește satul tău? Care e legenda lui? De ce azi și nu mâine?
E Sfântul ****** - tatăl meu *cinstește fiecare Sfânt )))) cu toate că cam rar merge la biserică.
Îi destul să știm – De sărbători nu se lucrează! Parcă îmi punea miere pe suflet când auzeam de la bunica mai ales sâmbăta (în mod normal e ziua care e mult de lucru acasă) Să nu lucrați nimic! E mare sărbătoare azi!

M-am abătut eu de la subiect. Să revin. Pentru cei care încă nu știu:

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în fiecare an pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența care își fac încă simțită prezența în multe părți ale lumii. Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii.

Data de 8 martie este dedicată mai mult mamelor în țările baltice. Ele primesc cadouri și flori. În Rusia, conotația politică a dispărut, iar de 8 martie toate femeile din țară primesc flori.
În Italia, de 8 Martie sunt organizate reuniuni pe tema afirmării drepturilor femeilor, a siguranţei acestora la locul de muncă, a sănătăţii. În această zi, bărbaţii din Italia oferă femeilor mimoze galbene.
În Portugalia şi nu numai, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 Martie în oraş, în grupuri formate numai din reprezentante ale sexului frumos. Femeile din Pakistan celebrează în fiecare an, luptele acestora pentru drepturile femeii şi încercările de natură culturală sau religioasă prin care au trecut acestea.
În China, pe 8 martie, femeile se bucură de o după-amiază liberă. În această zi, bărbaţii dăruiesc flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor – soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor.

Ne-am luminat,

Așteptăm 8 martie.

p.s Pentru mine 8 Martie=lalele
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda