Fără 5 minute, Toamna

... e fără 5 minute Toamnă...

Acest anotimp are o energie aparte pentru mine. Totul parcă devine mai matur, culorile mai *puternice, norii mai voluminoşi, ploaia mai rece, aerul mai curat și proaspăt, hainele noastre mai grele.

Începe şcoala, ohhhh şcoala. Unii revin la vechii prieteni plini de impresii amintiri şi istorii de peste vară. Desigur mai sunt cei plini de maturitate care n-au început bine anul şcolar, dar deja sunt cu gândul la BAC şi că în sfârşit au ajuns a 12-a. Ehheiii dar cât de drăgălaşi sunt cei sfioşi şi neândemânatici care păşesc în clasa I. Cu ghiozdane care le trec de buci în jos, cu pantofi care încă îi mai rod că-s noi şi cu gândul la frumosul penal sau caiet ales cu atâta bucurie înainte de şcoală.

O parte dintre noi, revin la lucru după vacanţa de câteva săptămâni. Ori plini de energie ori plini de regrete cu – of, iar începe!

La ţară oamenii... a nu, despre Toamna în sat o să vă povestesc mai târziu. Forfota de acolo e greu să o rezumi într-o propoziţie. Despre cum greblam frunze şi *desfăşem la popuşoi vă povestesc separat (gospodina mamei gospodină, mă pup pe frunte de 2 ori).

Aţi simţit? Eu da. Parcă totul devine mai diferit, mai matur şi mai nostalgic.

Pentru noi, mamele cu bebeluși încă, nu se schimbă mare lucru. Zilele trec, săptămâni, luni, vara - toamnă noi suntem ocupate cu: dinții ies sau nu, mănâncă singur sau încă nu, se duce la oală sau mai cumpărăm scutece, se răcește trebuie de-l îmbrăcat și de întărit sistemul imunitar ca sa nu răcească etc etc etc

Dar, cât de des ne amintim de noi femei pe lângă rolul de mamă?!

Toamna asta vreau să o simt mai altfel???? mi-am făcut o listă la care voi mai reveni.

Poate găsești ceva bun și pentru tine?!

* Redecoreaza-ți apartamentul sau măcar o camera. Nu investi sume uriașe de bani, ci fă mici transformări, cu efect romantic și liniștitor. Investește în niște perne noi de mătase cu niște lumânări parfumate, într-o pătură de culoarea ta preferată sau cumpără niște căni noi cu care vei începe diminețile mai reci.
* Schimbă-ți coafura sau culoarea părului. Nu trebuie să fie neapărat ceva drastic (cum m-a apucat pe mine în primăvară), poți de exemplu să încerci un șampon colorant sau câteva șuvițe. Important este să te simți bine în pielea ta, iar complimentele nu vor întârzia să apară.
* Mergi la shopping: cumpără-ți o haină mai moale ori o căciulă de toamnă sau poate noi produse de machiaj (în trusa mea mereu sunt produse expirate).
* Schimbă garderoba de vară cu cea de toamnă și Donează hainele care nu-ți mai vin sau nu-ți mai plac.
* Fă mai mult sport, nu neapărat să alergi dimineața sau să mergi la sală (îți ia mai mult timp energie și bani). Fă gimnastică la tine acasa, niște muzicuță pe youTube și Go! (eu mereu aştept sala şi zic că în casă nu este atmosferă de sport, câte poate inventa mintea Nostră ca să-și aducă scuze)))) Fii mai activă! Dacă vrem să arătăm bine peste 40, trebuie să ne foim de pe acum.
* Mănâncă sănătos și … mai puțin. Toamna și iarna sunt anotimpurile "vinovate" (că noi niciodată nu ne facem vinovete) pentru kilogramele noastre în plus. Facem mai puțină mișcare, mâncăm mai mult și ascundem totul sub hainele groase. (Începe perioada când *niş picioarele nu este neapărat să le epilezi)))) oricum îmbraci pantaloni))))).
* Organizează plimbări mai lungi în parc sau pe unde te poți plimba. Nu sta în telefon, dar lasă ochiul şi sufletul să se hrănească din peisajele colorate (tare colorate).
* Găseşte un hobby nou. Poate unul care să-l practici cu copilul când afară e mai frig si plouă. Dacă na-i copil, dar ai iubit - tot acolo, îl poți practica când afară plouă))) sau poate gătești ceva nou şi – împuști 2 iepuri de-o dată. Tu fericită și familia sătulă.
* Fă curat printre prietenii de pe Facebook și Instagram) .
* Poate reușești să faci unt de arahide Pesto sau Granola acasă. Pe mine mă mustră conștiința că eu încă le mai cumpăr gata făcute))).
* Răspunde la telefon atunci când te sună părinții sau prietenii. Ascultă atent, nu bârfi şi fii sincer. Sunt atât de puțini oameni care ne iubesc și ne vor binele cu adevărat.
* Cumpăra niște cărți și citește-le. Nu neapărat despre parenting sau cele care-s la reducere. Vezi ceva care îți este interesant și te ține curios. Despre sex și erotică sau despre cum se cresc albinile ori poate un roman fantastic cu puteri supranaturale.
* Mergi la un teatru sau un film. Sunt conștientă că e un punct dificil de îndeplinit pentru noi fetele mari cu copii acasă și de aceea vin cu o alta propunere: Organizează uneori - seara de film. Regula principală e ca Soțul să doarmă cu copilul în altă odaie. Între timp, tu găsești un film bun bunuţ o comedie sau ceva romatic (numai nu melodrame, te apucă jălea şi se duce de râpă seara ta) un desert preferat sau niște fructe (ca filmul să se lipească trebuie neapărat ceva de mâncat, aici nu mai contează ora) un pahar frumos (îl poți scoate pe acela din *complect care îl pui doar de sărbători sau când vin nașii) şi o sticlă de vin bunișor. Închizi telefonul, inchizi ușa (ca să nu-l vezi pe soț când se trezeşte şi se duce să facă laptele pentru bebeluş) și GATA. Aaaaaa dacă nu ai copil, tăt e mai uşor şi clar ca buna ziua.
* Dă niște analize mergi la câteva consultații. Mai fă-ți un dinte (știu că lăsăm totul până ne Doare).
* Cel mai ușor: caută pe google niște poziții noi. Înțelegi, da? Poziții pentru sex. Știu că uneori activitatea asta te plictisește (dar asta nu zicem nimănui).
Mă opresc aici.
Sper că ai găsit și tu ceva❤️

P.S. Despre cuvintele cu * ştiţi.
P.P.S. După ce am ajuns aici, mi-am schiţat încă 5 idei de articole, dar de la schiţă până la text e o cale atât de lungă....
P.P.P.S. Mai jos vă las nişte imagini care la mine se asociază cu Toamna, poate găsiţi una care se potriveşte pentru telefon sau descktop.
ARTICOLE RECOMANDATE
Made on
Tilda